Eerste ledenvergadering particuliere verhuurders

BALLUM – Op 7 juni 2006 wordt de eerste ledenvergadering gehouden van de Vereniging van particuliere verhuurders Ameland. Het begint om 20.30 uur en vindt plaats in dorpshuis Cammingahuis in Ballum.
De statuten worden vastgesteld en de leden worden geïnformeerd over de stand van zaken op dit moment. Bovendien wordt de welkomsfolder gepresenteerd. De folder informeert gasten  over belangrijke, nuttige en leuke zaken op het eiland.
Op 1 maart j.l is in de raadszaal van het gemeentehuis de Vereniging van particuliere verhuurders op Ameland van start gegaan. De aanleiding voor de oprichting is met name de ontwikkelingen bij de VVV . Er gaat waarschijnlijk per september 2006 een herstructurering plaats vinden en de VVV zal dan geen leden meer hebben. De particuliere verhuurders vormen een groot gedeelte van het aanbod in recreatieverblijven op Ameland en er is  behoefte aan een sterke vereniging die de belangen behartigt en deelneemt aan de verschillende overleg organen op Ameland,
Het bestuur is met 2 leden vertegenwoordigd in de voorlopige raad van advies van de VVV Ameland, neemt actief deel aan het opzetten van de’ Amelander kaart’, is betrokken bij de monitoring en praat mee over het nieuwe promotiebeleid van de toeristische sector . De vereniging is betrokken bij het tot stand brengen van de ’toolbox’ . Deze geeft de aangesloten leden de mogelijkheid om te beschiikken over goed fotomateriaal, logo’s en teksten om Amelandse recreatieverblijven op een goede manier te presenteren
Amelander nieuws en ontwikkelingen worden gevolgd en middels een nieuwsbrief worden leden geïnformeerd.
Zo ligt op dit moment het nieuwe bestemmingsplan voor het recreatie gebied in Ballum ter inzage. De wijzigingen kunnen gevolgen hebben voor particuliere verhuurders van recreatie verblijven in Ballum.
De leden van de VPVA staan overzichtelijk vermeld op www.ameland-site.nl ,deze site geeft de leden de mogelijkheid zich op een echte Amelander site te presenteren . De site bestaat uit een gedeelte voor gasten die een recreatie verblijf op Ameland zoeken en een deel voor de verhuurders. Hier staan veel nuttige tips op zoals model huurcontracten en schoonmaak adressen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *