Eerste las van Wagenborg Sneldienst gezet

HARLINGEN – Donderdag 20 juli vond de kiellegging plaats van de nieuwe Wagenborg Sneldienst. Daarmee is de start van de bouw officieel begonnen. Gedeputeerde Johannes Kramer verrichte de officiële openingshandeling van de bouw bij Dijkstra Metaalbewerking in Harlingen. Een lasser deed het eerste laswerk voor de bouw van de snelboot. Voor de kiellegging laste hij de kiel aan de onderplaat. In Harlingen wordt het casco vervaardigd. De afwerking geschiedt in Makkum, bij Gebroeders van Enkhuizen.

Twee 600 pk sterke Yanmar motoren geven het schip (22 x 6,1 meter, diepgang 1,1 meter) een snelheid van ongeveer 40 km/h, waarmee de overtocht ongeveer 20 minuten duurt.

De Sneldienst is één van de adviezen in het Open Plan Proces en vooral bedoeld voor forenzen en bewoners van Ameland. Het 22-meter lange schip biedt straks plaats aan 48 personen per afvaart en is begin 2018 klaar voor gebruik.

Wagenborg zet in op 2 maart 2018 voor de doop van de Sneldienst in Makkum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *