Eerste las van Wagenborg Sneldienst gezet

Geplaatst op: 20 juli 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

Eerste las gezet, op de achtergrond gedeputeerde Kramer en Ger van Langen, directeur Wagenborg Passagiersdiensten - Foto WPD

HARLINGEN - Donderdag 20 juli vond de kiellegging plaats van de nieuwe Wagenborg Sneldienst. Daarmee is de start van de bouw officieel begonnen. Gedeputeerde Johannes Kramer verrichte de officiële openingshandeling van de bouw bij Dijkstra Metaalbewerking in Harlingen. Een lasser deed het eerste laswerk voor de bouw van de snelboot. Voor de kiellegging laste hij de kiel aan de onderplaat. In Harlingen wordt het casco vervaardigd. De afwerking geschiedt in Makkum, bij Gebroeders van Enkhuizen.

Twee 600 pk sterke Yanmar motoren geven het schip (22 x 6,1 meter, diepgang 1,1 meter) een snelheid van ongeveer 40 km/h, waarmee de overtocht ongeveer 20 minuten duurt.

De Sneldienst is één van de adviezen in het Open Plan Proces en vooral bedoeld voor forenzen en bewoners van Ameland. Het 22-meter lange schip biedt straks plaats aan 48 personen per afvaart en is begin 2018 klaar voor gebruik.

Wagenborg zet in op 2 maart 2018 voor de doop van de Sneldienst in Makkum.

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?