Zorgcoöperatie Ameland officieel zorginstelling

HOLLUM – De Zorgcoöperatie Ameland (ZcA) is officieel een zorginstelling. Op 20 juni 2017 gaf het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de WTZi-beschikking af waarmee de ZcA is toegelaten als zorginstelling voor de categorieën persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling.

Een zorginstelling die verzekerde zorg volgens de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg wil leveren heeft zo’n WTZi-beschikking nodig.

Dit betekent een nieuwe status voor de ZcA. Het bestuur van de coöperatie is, in samenspraak met de commissarissen, bezig te onderzoeken welke stappen noodzakelijk zijn om daadwerkelijk zorgverlening op Ameland te kunnen gaan bieden.

De ZcA laat weten van Ameland de gezondste gemeente van het land te willen maken en er te willen zijn voor mensen die nu zorg behoeven of dat wellicht later nodig hebben. De coöperatie op voor het welzijn van alle Amelanders, staat er op de website van de ZcA. De coöperatievorm staat daarbij borg voor een zorginstelling die voor en door Amelanders is.

"Word ook lid en maak de ZcA nog sterker," roept de ZcA alle Amelanders op.

Opgeven als lid van de ZcA kan via de website www.zorgcooperatieameland.nl, met de knop AANMELDEN.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *