Eerste Cross Duathlon Ameland

NES – Zondag 22 januari is de eerste Cross Duathlon op Ameland. Dit Run-Bike-Run (lopen-fietsen-lopen) evenement gaat door de natuur van het Waddeneiland. Crossen en het gevecht met de eilander elementen over een uitdagend parcours door kwelder, bos, duinen en over het verraderlijke strand. “Naast de Cross Triathlon, Tri-Ambla, in september is dit evenement de uitdaging die Cross duursporters zoeken,” schrijft Casper van de Kamp van Sporteiland.

Hij verwacht dat aan de eerste editie tussen de 100 en 150 duatleten bij de verschillende startseries gaan deelnemen. Er is een lange (7 – 22,5 – 3,5) en een korte (3,5 – 15- 3,5) variant waarop individueel of met een team (duo) kan worden gestart. Het parcours bestaat uit verschillende rondes en is gelegen in het bos- en de duingebied te noorden van Nes.

Bij de mannen is Tri-Ambla winnaar van afgelopen jaar, Mark Hamersma (Veenendaal), de grote favoriet op de lange afstand. Lex Kiewied (Ameland), Marc Hulzebos (Den Helder) en Anton Theo Borger (Surhuisterveen) zijn de grote concurrenten van Hamersma.

Bij de dames staat Tudy Veenstra (Surhuisterveen) bovenaan de favotietenlijst. Zij stond al menig maal op het podium bij de Tri-Ambla. De van oorsprong Amelandse Silvia Brouwer (Heerenveen), cross specialiste en opgegroeid naast het parcours, zal het ‘thuisvoordeel’ proberen uit te buiten in haar strijd met Trudy Veenstra.

Programma

12.00 – Start Cross Duathlon lang (2x 3,5 km – 3x 7,5 km – 3,5 km)

12.05 – Start Cross Duathlon kort (3,5 km – 2x 7,5km – 3,5km)

13:20 (ongeveer) Finish winnaar lang

14:00 (ongeveer) Finish winnaar kort

15.30 – Prijsuitreiking 2017

Deelnemerslijsten, plattegrond van het parcours en andere (wedstrijd) info is te vinden op www.tri-ambla.nl

Cross Duathlon Ameland wordt georganiseerd door Sporteiland in samenwerking met studenten Sportstudies Hanzehogeschool Groningen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *