Meer beroemde en bekende Amelanders

HOLLUM – Nummer 1284 gaat over beroemde en bekende Amelanders. Zijn er nog meer? Geef het maar door. Dat schreven we op 17 januari en er zijn er nog meer. Het overzicht is aangevuld met twee voetballers uit het sportgezin Metz.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Ameland is bekend van de walvisvaart en Hidde Dirks Kat was een van de beroemde Amelander commandeurs. Hij overwinterde bij de Eskimo's en hield daar een dagboek van bij. In 2018 is het tweehonderd jaar geleden dat het dagboek verscheen en dat wordt gevierd met een HDK2018-jaar. Beroemde Amelander is ook Kardinaal de Jong, die in Nes als zoon van een bakker werd geboren. Kunstschilder Tames Oud was zijn vriend en hij lag in hetzelfde dorp in een wiegje. Ameland bracht verder een Olympische atleet voort, twee architecten, een profmuzikant en een profvoetballer. En daar zal het niet bij blijven."

⇒ lees hier nummer 1284 over Beroemde Amelanders

⇒ lees hier nummer 1283 over Beroemde Terschellingers

⇒ lees hier nummer 1282 over Vloedgolven

⇒ lees hier nummer 1281 over Golven

⇒ lees hier nummer 1280 over Winteronweer

⇒ lees hier nummer 1279 over Onbewoonde Waddeneilanden

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *