Eenzame boom bij Ballum

HOLLUM – Wie aan het verzamelen slaat ontwaart steeds meer bijzondere gevallen. De verzameling Bomen breidt langzaam uit. Zo blijken er verschillende appelbomen op het eiland te staan die uit de zending van aangespoelde appels in 1986 zijn gegroeid. Hebt u ook zo'n boom in de tuin staan, laat het weten, stuur een foto en wat feiten en dan krijgt de boom een plaatsje in de verzameling.

Alma Wezeman, Ameland liefhebber, heeft een favoriete boom op Ameland. Deze staat bij Roosdunen aan de rand van het bungalowpark en de camping. Wezeman: "Altijd als wij op Ameland zijn moet ik 'mijn boom' even bezoeken. Dat doe ik al zolang we op Ameland komen (dat is zo'n 35 jaar) en we gaan er meerdere keren naartoe als we hier zijn. Toen we de caravan nog hadden zag ik 'm dagelijks als we op het eiland waren en de hond uitlieten. 

Helaas weet ik verder niets van de geschiedenis van de boom, maar het is wel een hele mooie, hij staat helemaal alleen. Hij doet inmiddels ook mee in de route van het Krümmeltjespad, hij speelt er ook een rol in. Zo'n mooie boom!"

Reacties kunnen via info@persbureau-ameland.nl of via CONTACT of via Facebook gestuurd worden. 

bekijk hier meer foto's van bijzonder bomen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *