Eenvoudige zege Geel Wit op Forward

BUREN – Geel Wit heeft een eenvoudige overwinning behaald op Forward. De studenten kwamen er de gehele wedstrijd niet aan te pas. In de slotfase zetten ze even aan, maar dat was te laat.

Op het koude en regenachtige sportpark tussen Nes en Buren viel lange tijd niets te genieten. Het eerste schot op doel was na een half uur van Djerry Spoelstra. Het afstandsschot was een eenvoudige prooi voor doelman Geoffrey Penders.

Na 33 minuten was Martijn Tuinte dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Een minuut later was het raak aan de andere kant. Bente Bonthuis zette voor van rechts, Danny Metz dook op voor de doelman en prikte de 1-0 binnen.

Vlak voor rust nog twee kansen voor Geel Wit: Jurjen Metz schoot naast en een vrije schop van Lars Molenaar werd door de keeper uit de hoek getikt.

Geel Wit begon offensief aan de tweede helft. Bente Bonthuis schoot maast en Jan Ytsma schoot op de lat. Uit een corner van Bente Bonthuis kopte Pieter Kiewiet net over. Een omhaal van Lars Molenaar werd door de keeper tot corner verwerkt.

Even later was het tocht raak: op aangeven van Bente Bonthuis trof Jan Ytsma doel: 2-0.

Pas na dit doelpunt liet Forward zich voor het eerst zien. De druk op het doel van Geel Wit resulteerde in de 84-ste minuut zowaar in een doelpunt van Rob Colenbrander. Zijn kopbal zorgde ervoor dat de laatste minuten nog enigszins spannend werden. Dat leverde nog een hachelijk moment op toen de keeper van Forward de bal losliet, maar Sander Graafsma kon niet profiteren. In blessuretijd was er nog een dot van een kans voor Christian Molenaar, maar ook nu redde doelman Penders.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra; Christian Molenaar, Jan Ytsma (Dennis Akkerman, 81) , Lars Molenaar (Sander Graafsma, 65); Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz (Siard Bonthuis, 81).