Nederlands Kampioen Vermeltvoort fietst op Ameland 

NES – Nederlands Kampioen Strandrace Coen Vermeltvoort is een van de deelnemers aan de MTB Ameland. De tiende MTB Ameland, die deze keer de naam Kalas MTB RACE heeft, genoemd naar de sponsor Kalas Sportswear, is op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019. Kalas Sportswear staat met een stand sportkleding voor elke fietser en elk weertype en met Ameland tenues op zaterdag in Hollum en op zondag in Nes.

De Kalas MTB RACE is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan. 

Grote favoriet is de Nederlands Kampioen Strandrace van 2019 Coen Vermeltfoort (Vlijmen) van het Alecto Cycling Team. Afgelopen week was hij ook al succesvol in de Ronde van Groningen en in hetzelfde weekeinde van het NK-strandrace (23-24 februari) won hij ook de Ster van Zwolle. Naast Vermeltfoort zal ook ploeggenoot René Hooghiemster (Sneek) aan de start staan op Ameland, mede als vertegenwoordiger van Kalas Sportswear. Verschillende Nationale en regionale mountainbiketoppers zoals Martin Schuttert (Burgum), tweede in 2018, Karin Brouwer (Spaarndam), eerste dame in 2018 en Andrea Loo (’t Harde) komen naar het eiland voor dit spectaculaire onderdeel tijdens MTB Ameland. Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het gebied ten noorden van Roompot Vakantiepark Boomhiemke. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strandrijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker. 

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1500 mountainbikers Ameland bezoeken. 

Programma KALAS MTB RACE zaterdag 9 maart

13.00 Start Kalas MTB RACE Jeugd en Junior

14.00 Start MTB RACE Wedstrijd voor individuele rijders en teams (4 rondes 7,5 km)

14.05 Start MTB RACE FUN voor individuele rijders en teams (3 rondes 7,5 km)

15.20 (ca) Finish eerste deelnemer Kalas MTB Race

16.30 Prijsuitreiking 

Programma MTB Ameland Toertocht zondag 10 maart

09.00 Start Toertocht Ameland Xtreme 90 km

09.30 (vanaf) Start Toertocht 30 km, 60 km, 15 km Junior)

MTB Ameland wordt georganiseerd door ‘Sporteiland’. Naast MTB Ameland organiseert Sporteiland de XTERRA NETHERLANDS (cross-triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december, Cross Duathlon Ameland (cross run-bike-run) en Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *