Bauke Mollema Tocht 2019

GRONINGEN – Tijdens de 7e editie van de Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus neemt Bauke Mollema je mee door zijn geliefde provincie Groningen. Dit jaar heeft hij vier geheel vernieuwde routes uitgezet. Bauke Mollema: "Met inmiddels vele deelnemers uit alle hoeken van het land, hoop ik dat deze nieuwe routes een stimulans zijn voor de noodzakelijke nationale betrokkenheid bij de zorgen van de inwoners van dit gebied. Kortom: op de pedalen voor Groningen!" Inschrijven is mogelijk via www.baukemollematocht.nl. 

Vanaf de eerste editie van de Bauke Mollema Tocht in 2013 liepen de routes in het noordwesten van de provincie Groningen rondom het Lauwersmeergebied. Voor de nu al 7e editie is gekozen voor nieuwe routes door het noorden en oosten van de provincie, langs plaatsen als Slochteren, Harkstede, Steendam en Loppersum. Het hier al even prachtige en verstilde landschap is in de actualiteit ook bekend als gaswinnings- en bevingsgebied.

De 7e editie van de Bauke Mollema Tocht vindt plaats op zondag 25 augustus 2019 vanaf de Grote Markt in het gezellige centrum van Groningen. Er is keuze uit verschillende afstanden: 65, 85, 125 en 200 kilometer; een rondje Groningen voor degenen die van een uitdaging houden!

De inschrijving is nu geopend via www.baukemollematocht.nl.

⇒ Bauke Mollema heeft Amelands bloed in de aderen en daarnaast nog andere verbindingen met het eiland. In Ameland inZicht magazine nummer 5 is daar een artikel over gepubliceerd. In reactie op dat stuk noemde bauke Mollema Ameland Holland's most beautiful island.

⇒ tik Bauke Mollema in bij ZOEKEN om meer over deze wielrenner te lezen

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *