Een tuin voor bijen en vlinders

UTRECHT – Bijen en vlinders zijn bedreigde diersoorten. In de afgelopen 25 jaar is de hoeveelheid aan insecten met 76% achteruitgegaan. In een tuin voor bijen en vlinders geeft ecoloog Albert Vliegenthart inspirerende tips waarmee je je terras, balkon of tuin aantrekkelijk kunt maken voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten.

Deze uitgave sluit aan bij het feit dat er steeds meer aandacht is voor wat wij zelf kunnen doen voor het behoud van alle nuttige insecten, nu bijen en vlinders tot de bedreigde diersoorten horen.

Een boek met informatie over nuttige dieren, goede plantcombinaties en eenvoudige maatregelen om van je eigen stukje groen een diervriendelijk paradijsje te maken. Wat voor tuin je ook hebt, iedereen kan bijen en vlinders een thuis geven.

Albert Vliegenthart is ecoloog bij De Vlinderstichting. Hij heeft jarenlang ervaring met activiteiten voor het beschermen en lokken van bijen, libellen, vlinders en andere insecten.

 

te koop via deze link: Een tuin voor bijen en vlinders | Albert Vliegenthart | 9789021575773 | € 17,50 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *