Een beetje sneeuw kondigt winterse periode aan

WAGENINGEN – Opnieuw duiken we de winter in. Vandaag is de overgangsdag. Vanuit het zuidwesten probeert zachte lucht met regen ons land te veroveren. Koude lucht uit het oosten (aan de zuidflank van een Scandinavisch hogedrukgebied) geeft in de loop van de middag tegenwicht. Uiteindelijk zal de koude lucht het in de loop van vanavond, vannacht en morgenochtend gaan winnen. Regen gaat over in sneeuw. MeteoGroup verwacht vooral in Overijssel, in delen van Drenthe, in de Noordoostpolder, Flevoland en op de Veluwe een paar centimeter sneeuw. Door sneeuw kan het glad worden. Morgenmiddag trekt de neerslagzone via het zuidwesten ons land uit waarna het 's avonds overal gaat vriezen.  

De dagen daarna blijft het koud met 's nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt. Er zal weer een ijsvloertje van een paar centimeter ontstaan. In het weekeinde en begin volgende week tempert de kou, maar blijft het 's nachts nog wel licht tot matig vriezen. Overdag gaat het vanaf zaterdag wel wat zachter, volgende week wordt het 's middags tussen 3 en 8 graden. 

Bron MeteoGroup

⇒ lees hier meer over de Winter

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *