Eelke Bakker overleden

DOKKUM – Eelke Bakker, geboren in Ballum op Ameland en sinds juni 2017 de oudste man van Nederland, is overleden. Hij werd 109 jaar en 280 dagen oud.

Op 28 juli 2018 schreef PA: 'Eelke Bakker uit Dokkum wordt 28 juli 108 jaar. Hij is geboren in 1910 in Ballum op Ameland. Hij is de oudste man van Nederland en sinds 7 maart 2018 zelfs de oudste man van de Benelux.

Bakker verhuisde in 1928, op 18-jarige leeftijd, van Ballum naar Anjum, waar hij werk vond bij een boer. Verder werkte hij bij Rijkswaterstaat, waar hij meewerkte aan de bouw van de Afsluitdijk. Hij trouwde in Metslawier met Bauktje Sonnema, die in 2007 op 92-jarige leeftijd stierf. Samen kregen ze vier kinderen (drie zonen en een dochter), waarvan een zoon overleed in 2010. Bakker heeft 11 kleinkinderen, 13 achterkleinkinderen en 3 achterachterkleinkinderen. Binnenkort verwacht hij zijn vierde achterachterkleinkind. Sinds 1959 woont hij in de Friese stad Dokkum, waar hij nog altijd zelfstandig woont.

Bakker is voor zijn hoge leeftijd nog zeer fit en gezond; hij loopt zonder rollator of wandelstok en leest zonder bril. Zijn geheim is elke dag roggebrood met spek nemen en genieten van het leven. Bakker houdt nog steeds van een grapje en laat zijn kleinkinderen regelmatig lachen met grappige rijmpjes van vroeger.

Zaterdagmiddag 28 juli gaat Bakker zijn verjaardag vieren bij zijn zoon en schoondochter in Damwoude. De familie organiseert een groot tuinfeest voor hem. Bakker geniet altijd van deze gezellige momenten waar hij volop in de belangstelling staat.

In 2017 was Eelke Bakker even terug in zijn geboortedorp en werd hij, met de burgemeester aan zijn zijde, door het dorp gereden in een antieke auto van Nobel. De muziekvereniging speelde speciaal voor hem 'Lang zal hij leven' en 'Hij leve hoog'.'

het filmpje hieronder laat Eelke Bakker in Ballum zien

lees hier over Eelke Bakker in Ballum

→ tik Eelke Bakker in bij ZOEKEN om meer over hem te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *