ECO-Safari op Ameland voor vroege vogels

NES – De natuurgebieden op Ameland zijn door de ECO- Safari bereikbaar voor iedereen. Staatsbosbeheer Ameland en het Natuurcentrum Ameland hebben de handen ineen geslagen, om mensen die minder mobiel zijn, de mogelijkheid te bieden om per 1 augustus kennis te maken met de bijzondere en unieke natuur op Ameland.

Om dit mogelijk te maken worden twee honderd procent elektrische wagentjes ingezet waarmee over onverhard terrein kan worden gereden. Gezamenlijk zijn daarna een aantal unieke tochten uitgezet door Staatsbosbeheer in een gebied wat anders nauwelijks toegankelijk is.

Met de ECO- wagentjes kunnen groepjes van maximaal 7 personen op bijzondere wijze een tocht maken door de natuur. Elke tocht staat onder de deskundige leiding van één van de natuurgidsen van het Natuurcentrum Ameland. Omdat de wagentje elektrisch zijn, en daarmee bijna geluidloos, vindt geen verstoring plaats, en kunnen de deelnemers met alle zintuigen optimaal genieten van de natuur rondom hen.

De tochten worden gehouden in de vroege ochtend en starten om 7.00 uur bij de schuur van Staatsbosbeheer Ameland. Er wordt twee keer per week gereden op vaste data. De tochten duren circa. 2 – 2½ uur. Halverwege de tocht is er een picknick. De tochten zijn te reserveren via de VVV of het Natuurcentrum. Wie mee wil op deze unieke ECO-Safari moet er dus vroeg bij zijn.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *