Duurzaamheidslening voor woningbezitters

Bol.comBUREN – Particuliere woningeigenaren kunnen vanaf 1 juni 2013 maximaal 15.000,- euro lenen bij de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe voor energiebesparende maatregelen. De rente van deze duurzaamheidslening is maximaal 2,4 procent. Dat is veel lager dan het rentetarief van banken. Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2013 worden ingediend. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland verstrekt de leningen.

Uit onderzoek is gebleken dat particuliere woningeigenaren de afgelopen drie jaar gemiddeld ruim 4.000,- euro investeerden in energiebesparende maatregelen. Met de duurzaamheidslening willen de noordelijke provincies dit bedrag verdubbelen. Uiteindelijk moet dit leiden tot lagere woonlasten, behoud van werkgelegenheid en innovatieve toepassingen in de bouw- en installatiesector.

Om een lening te kunnen krijgen moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de aanvrager eigenaar én bewoner zijn van een woning in Noord-Nederland. Ook moet de woning van vóór 1995 zijn. De kosten voor de energiebesparende maatregelen moeten minimaal 2.500,- euro bedragen. De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van 10 tot 15 jaar. De eerste drie jaren zijn bovendien aflossingsvrij.

>>> lees hier over Duurzaam Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *