“Dutch delight for girls as bottle message is found”

HOLLUM – "Dutch delight for girls as bottle message is found." Dat is de kop in de Engelse krant The Scarborough News.

Uit de stad van die krant komen de drie meisjes, die elk een fles in zee gooiden op de eerste dag van dit jaar.

Devin ter Haar (7) uit Hollum vond op 4 juni tijdens Rondje Ameland een van de drie flessen, met flessenpost van Sophie uit Scarborough. Zij had op 1 januari 2016 de fles in de zee gegooid, net als haar zusje en vriendinnetje. In de brief staat “Happy 2016”, maar geen adres van het meisje.

Devin wilde natuurlijk graag aan haar laten weten dat hij haar flessenpost gevonden had en dat lukte met hulp van social media. Het bericht werd door Devin's oma op Facebook geplaatst met het verzoek het zo vaak mogelijk te delen en dat gebeurde 600 keer. Binnen tien dagen was Sophie gevonden. Op 14 juni kregen de moeder van Sophie, Deborah Kirkman, en de oma van Devin, Rita Dikken van Ameland, elkaar te pakken en sindsdien corresponderen de kinderen via de gewone post. Dat gaat wat sneller dan flessenpost. Kevin zit op de openbare basisschool De Schakel en hij stuurde met de hele klas een kaart naar Sophie in Engeland.

Devin kreeg van familie Kirkman een pakje toegestuurd met chocolade, lego poppetje, ansichtkaart van Scarborough en een jojo die licht geeft. Er zat ook nog een persoonlijke brief van Sophie bij. Devin stuurde ook een pakketje naar Engeland, met de kaart met namen van de klasgenoten, een pakje ansichtkaarten van Ameland en Hollum, van de KNRM een koord voor om de nek waar je sleutels aan kan hangen, een koelkastmagneet van Ameland en een sleutelhanger van paardenreddingboot.

Alle drie de meisjes, Sophie Kirkman (10), Lucy Tighe (9) en Madeleine Kirkman (7), gooiden op de eerste dag van het jaar een fles in de Noordzee. Een half jaar later vond Devin er een op Ameland en Lucy en Madeleine hopen nu dat hun flessen ook nog gevonden worden.

⇒ er is een prachtig boek geschreven over flessenpost met de titel Flessenpost, met de meest wonderlijke avonturen en weetjes over berichten die via een fles de wereld over gaan.

Het boek kost
€ 22,95 en is hier te bestellen.

⇒ lees hier ook over Flessenpost

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *