Druk KNRM Ameland jaar

 

IJMUIDEN – In 2011 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 1901 keer uitgevaren en werden 3299 mensen geholpen.

De zomermaanden in 2011 waren overwegend nat en gaven weinig zon. Er werd regelmatig gewaarschuwd voor extreem weer. De redders hadden het daarmee drukker dan een jaar daarvoor. De piek van de hulpverleningen van de KNRM lag in augustus. De drukste dag voor de KNRM reddingstations was zaterdag 4 juni, in het Hemelvaartsweekend.

Bijna een kwart van alle hulpverleningen werd in 2011 uitgevoerd bij windkracht zes en hoger. Onder dergelijke omstandigheden zijn hulpverleningen moeilijker en gevaarlijker dan normaal. In de oorzaken van de ongevallen is dit terug te zien in averij aan schepen in nood en aan de conditie en ervaring van de mensen in nood. Opvallende stijger in 2011 is het gewondenvervoer vanaf het strand. Bij deze acties wordt vanuit de Veiligheidsregio’s samengewerkt met andere hulpverleningsdiensten als politie, ambulance en reddingsbrigades. De kusthulpverlenings-voertuigen van de KNRM worden geregeld ingezet op stranden en in duingebieden waar reguliere hulpverleningsvoertuigen niet kunnen komen.

KNRM Ameland vervoerde 107 maal een patiënt naar de overkant. In 2010 waren dat er iets meer: 123. Voor andere akties, zoals aan de grond gelopen jachten, motorstoringen brand aan boord werd vanaf Ameland 18 keer uitgevaren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *