Drugshandel op Ameland?

BALLUM – De werkgroep Omgaan Met Elkaar, politie Ameland en de gemeente Ameland hebben gezamenlijk de aandacht voor drugshandel die mogelijkerwijs plaatsvindt op Ameland. Als preventiemaatregel tegen drugsgebruik en drugshandel starten zij met ingang van juni 2014 in samenwerking met Meld Misdaad Anoniem (M.) een campagne. Met de preventieve campagne willen de partijen zicht krijgen op of er zich mogelijk drugshandel op Ameland afspeelt. Het doel is de jeugd te beschermen tegen (hard)drugs en te voorkomen dat zij ermee in aanraking komen.

Samen met inwoners

De werkgroep Omgaan Met Elkaar, politie en gemeente willen samen met de inwoners van Ameland een vuist maken tegen mogelijke drugs(handel) op Ameland. Hiervoor zijn de oren en ogen van alle inwoners nodig. Om de meldingsbereidheid te vergroten, hebben de werkgroep Omgaan Met Elkaar, de politie en de gemeente professionals bij de campagne Meld Misdaad Anoniem (M.) betrokken. Medewerkers van maatschappelijk werk, Sociaal Cultureel Werk, scholen, dorpshuizen, kerken, horecagelegenheden, winkels, vakantieparken en sportclubs zijn ambassadeur van de preventieve campagne. Zij roepen via posters en flyers mensen op extra alert te zijn op drugshandel en tips hierover via M. tel. 0800-7000 te melden.

Anoniem melden

Meld Misdaad Anoniem (M.) maakt het voor getuigen toegankelijker om (vermoedens van) drugshandel en andere misdaden te melden. Met M., een onafhankelijk telefonisch meldpunt, kunnen getuigen veilig en anoniem een melding doen zonder dat de naam en andere persoonlijke gegevens van de melder bekend worden; ook niet bij de verdachte(n). Bij M. werkt een klein team van zeer goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen. De medewerker toetst heel precies of de melding voor de melder geen negatieve gevolgen heeft. Alleen als informatie niet herleidbaar is, wordt de melding aan de politie aangeboden.

Melden werkt!

Jaarlijks worden er dankzij M.-meldingen veel zaken opgelost. In totaal heeft M. in 2013 bijna 16.000 meldingen doorgestuurd naar de politie en andere partners. Mede op basis van deze M.-meldingen zijn vorig jaar ruim 1.900 verdachten aangehouden, ruim 1.000 misdrijven opgelost en 126 misdrijven voorkomen.

Informatie over M.

Meer informatie kunt u vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl. Campagnemateriaal zoals posters en flyers kunt u verkrijgen bij Ons Hol in Hollum en bij De Toel in Nes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *