Drie schalken werken aan plantsoentje

HOLLUM – De herinrichting van het plantsoentje in Hollum vordert. Vandaag werd er beton gestort voor de fundamenten van een muurtje. Als drie schalken werken de drie mannen op een sombere vrijdagmorgen met het cement.

De plannen voor de reconstructie van het Hollumer plantsoentje aan de Plantsoenstraat zijn een compilatie van de ingediende ideeën bij Dorpsbelang Hollum. Sommige plannen waren niet uitvoerbaar: te duur of vroegen te veel onderhoud. De ene Hollumer wilde op het driehoekje een fontein laten spuiten en verschillende dorpelingen opteerden voor een muziekkoepel. Die plannen haalden het niet. Het wordt een rustpunt in het midden van het dorp, met lei-iepen, een geelstenen muurtje, bankjes om op te verpozen en een mozaiek van steentjes van het Amelander wapen in het midden. Het monument van de drie schalken verplaatst van het midden naar een van de drie zijkanten. Het iepenhouten boegbeeld komt weer op zijn plek terug.

In het driehoekje is geen plaats voor een fietsenstalling: die is gesitueerd op het stukje tegenover de Walvisvaarder van Ameland.

>>> lees hier over de vlag en het wapen en het rijmpje van de schalken

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *