Dorpsbelang Hollum neemt afscheid van voorzitter

HOLLUM – Hij was 25 jaar bestuurslid van Dorpsbelang Hollum, waarvan tien jaar als penningmeester en 15 jaar als voorzitter. Gerrit de Boer werd tijdens de Dorpsbelang Hollum jaarvergadering in de Welvaart geëerd met een erelidmaatschap van de vereniging. Mede bestuurslid Ysbrand Smit rekende voor dat de Boer 3750 uur van zijn vrije tijd aan Dorpsbelang bijeenkomsten heeft besteed. Het erelidmaatschap is alleszins verdiend, meenden de aanwezige leden.
Dorpsbelang Hollum is een bloeiende vereniging met 463 leden. De vereniging organiseert de Koninginnedag optocht, lampionoptocht, braderieën en samen met de andere Dorpsbelangen de intocht van Sinterklaas. Daarnaast brengt de vereniging Hollumer onderwerpen bij de gemeente onder de aandacht. Afgelopen jaar werd gesproken over de evenementenkalender, het snoeien van bomen in het dorp, scheefgezakte grafzerken en verwijderen van obstakels langs de Bosweg.
Dorpsbelang krijgt van de gemeente de positie van spil voor de evenementenkalender. Vorig jaar liep het mis met de kermis, dit jaar valt tot spijt van de Hollumers het Vliegfeest in Ballum samen met het Muzikaal Bootwateren in Hollum. Vanaf nu gaan de vergunningen voor evenementen pas de deur uit nadat er contact is geweest met Dorpsbelang, belooft burgemeester Albert de Hoop.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *