Dominee Ameland columnist bij Omrop

Geplaatst op: 16 juni 2022 - Categorie: Alles & Algemeen

Anne-Meta Kobes

HOLLUM - Anne-Meta Kobes uit Hollum, dominee van Federatie Doopsgezind Gereformeerd Ameland, is de nieuwe columnist bij Omrop Fryslân. Ze start vrijdag in het ochtendprogramma Fryslân fan 'e moarn van de Omrop. Kobes woont nog maar een jaar op Ameland, maar heeft met al haar activiteiten al aardig naam weten te maken. Kobes komt uit Fryslân, maar gaat haar columns in het Nederlands doen. Ze wil er wel met enige regelmaat een Amelands woord ingooien en ze gaat haar best doen wat dialect te leren.

Anne-Meta Kobes gaat als columnist zo'n drie tot vier minuten besteden aan een onderwerp. Ze gaat vertellen wat haar bezighoudt, wat ze tegenkomt op het eiland, wat haar heeft getroffen of over de actualiteit. Ze krijgt ruimte om haar eigen onderwerpen te kiezen. Het zal regelmatig gaan over leven, wonen en werken op Ameland, het eiland dat ze prachtig vindt en waar ze van de natuur en de mensen geniet.

Omrop Fryslân heeft uit elk taalgebied binnen de provincie een columnist gekozen. Anne-Meta Kobes gaat het Nederlands vertegenwoordigen, want ook dat wordt in Fryslân gesproken. "En af en toe kan ik misschien een woordje Amelands toevoegen ..", zegt de Amelander dominee.

Fryslân fan 'e moarn is het radioprogramma van Omrop Fryslân: "Nijs, sport, waar en muzyk binne alle wurkdagen de wichtichste yngrediïnten fan Fryslân fan 'e moarn." Het programma is van 06:00 tot 09:30 te beluisteren en via Utstjoering Mist na te luisteren.

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?