Dolfinarium verrast met ‘Koningsdolfijn’

HARDERWIJK – Voor het Dolfinarium was het dit jaar wel een heel bijzondere Koninginnendag. ’s Morgens vroeg beviel dolfijn Naomi, ruim een maand eerder dan verwacht, van een jong. De moeder en de kleine maken het tot dusver goed.

Om kwart voor vier ’s nachts begon de bevalling. Er werd bij Naomi een extra staartje waargenomen. Om half zeven ’s morgens was de bevalling een feit. Het jong van Naomi heeft nog geen naam. Eerst zal het geslacht moeten worden bepaald. Dit kan enkele dagen duren. Als het een jongen blijkt te zijn dan maakt de naam ‘King’ een zeer goede kans.

Spannende periode

Het is de tweede baby voor Naomi (14). Ze beviel in 2010 van een jong die helaas kort na de bevalling overleed. De eerste periode is altijd erg spannend. De verzorgers houden moeder en jong 24 uur per dag in de gaten. Naarmate de dagen vorderen sterkt het jong aan en bouwt het weerstand op. Ook de moeder wordt goed in de gaten gehouden. Niet alleen door de verzorgers, maar ook door de andere dolfijnen, die regelmatig de zorg voor het kleintje overnemen van de moeder. Dit noemen we de tante-functie.

Kraamkamer

Naomi en de kleine zwemmen, samen met 18 andere dolfijnen, in de Odiezee van het Dolfinarium. Dit gebied bestaat uit ruim 13 miljoen liter zeewater en is opgedeeld in een aantal deelgebieden, waaronder de kraamkamer. Middels een meterslange glaswand zijn de dolfijnen zichtbaar voor het publiek.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *