Dit zijn de mooiste plekjes van Ameland

– IM – Ameland is een van de vijf eilanden die deel uitmaken van de Waddeneilanden van Nederland. Het eiland ligt in de provincie Friesland en is gemakkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit Holwerd. Voor toeristen is Ameland een perfecte vakantiebestemming vanwege de prachtige natuur, de lange zandstranden en de vele bezienswaardigheden. Je hier kunt genieten van de rust en stilte en de ruimte. Omdat Ameland zo ontzettend veel mooie plekjes kent en je er heerlijk kunt uitwaaien langs het mooie strand, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. Dus heb je een drukke week op het werk achter de rug en heb je eindelijk een vergelijk voor je zakelijke energie op de zaak kunnen regelen, dan is het tijd om even aan jezelf te denken. Doe er dus je voordeel mee!

De vuurtoren

Eén van de populairste attracties op Ameland is de vuurtoren, die werd gebouwd in 1880. Deze vuurtoren is geopend voor bezoekers en biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de omliggende zee. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer het Natuurcentrum Ameland, waar je meer te weten kunt komen over de flora en fauna van het eiland, en de cultuurhistorische musea Sorgdrager en Abraham Fock. Het mooie aan deze bezienswaardigheden, is dat ze ook leuk zijn voor de kinderen. Dus ook wanneer je met het gezin naar Ameland gaat, zijn er allerlei leuke en ook leerzame dingen die jullie met elkaar kunnen doen. Zelfs wanneer het een dag wat minder is, zijn er ook binnen voldoende activiteiten.

Fietsen en wandelen door de duinen

Het eiland biedt ook tal van andere actieve activiteiten, zoals fietsen en wandelen in de duinen, paardrijden op het strand en watersporten zoals kitesurfen en windsurfen. Het dorp Nes is een populaire plek om te winkelen en te genieten van een hapje en een drankje op een van de vele terrasjes. Heb je nog niets geboekt, vergelijk dan wel even verschillende aanbieders met elkaar. Het kan zo zijn dat je bij de één wat meer betaalt dan bij de ander. Zonde om hier niet even wat tijd aan te besteden, als je het ons vraagt. Voor het afsluiten van een nieuwe auto- of zorgverzekering maken de meesten namelijk ook gebruik van de online Pricewise vergelijker, zodat ze zeker weten dat ze niet teveel betalen.

Van het vasteland naar Ameland

Om naar Ameland te gaan, moet je eerst naar de pier van Holwerd reizen. De veerboot vertrekt hier meerdere keren per dag en de overtocht duurt ongeveer 50 minuten. Het is raadzaam om van tevoren online een ticket te kopen om wachttijden te voorkomen. Kortom, Ameland is een ideale bestemming voor een ontspannen en veelzijdige vakantie. Met prachtige natuur, leuke activiteiten en interessante bezienswaardigheden is er voor ieder wat wils op dit mooie eiland. Het maakt daarbij niet uit of het nu 25 graden is en de zon schijnt of dat het wat frisser is en je een dikke trui en winterjas moet dragen. Ameland is een prachtig stukje Nederland, iets dat je absoluut gezien moet hebben.

– Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *