Derde golf nog wat hoger

BALLUM – Ameland beleeft zijn derde golf in de corona pandemie. Sinds 1 april zijn er 10 positieve coronatests geregistreerd van mensen die een woonadres hebben op Ameland. Er zijn wel meer mensen positief getest, maar dat betreft dan gasten die zich hier hebben laten testen, of eilanders die wegens studie elders staan ingeschreven. Op 5 april werd 1 positieve bijgeteld en 6 april nog eens 2. De tweede golf vond na de Sinterklaasperiode plaats en de eerste golf startte eind september 2020 en liep door in oktober. De derde golf startte voor de Paasdagen en lijkt na de Pasen nog niet voorbij te zijn.

Het totaal aantal Amelander ingezetenen die sinds eind september vorig jaar positief testten is inmidels 156.

Gemeente Ameland roept via social media op om thuis te blijven bij klachten en een test aan te vragen. Veiligheidsregio Fryslân verspreidt adviezen voor wie een bezoek aan de Waddeneilanden brengt.

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvingen zij hun tweede prik. Op 22 maart kreeg ook een grote groep 65-plussers hun eerste vaccinatie. Op 19 april kunnen zij hun tweede prik halen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *