Subsidie voor Ameland in bloei

Geplaatst op: 08 april 2021 - Categorie: Ameland & Eilanden

LEEUWARDEN - Diverse projecten op de Waddeneilanden hebben een bijdrage toegezegd gekregen uit het Iepen Mienskipsfuns Friese Waddeneilanden. Op Ameland krijgt onder meer het project 'Ameland in bloei' geld van de provincie. De kosten van het project zijn geraamd op bijna 10.000 euro. De Wildbeheereenheid die de subsidie heeft aangevraagd ontvangt op 5 euro na 4.000 euro subsidie uit de Mienkskipspot.

Het project: "Op Ameland worden op diverse plekken akkers ingezaaid met een mengsel van verschillende wilde bloemen. Veel dieren op het eiland zullen profiteren van de aanleg van deze wildakkers, muizen, hazen, reeën konijnen, fazanten, zang- en weidevogels en vooral ook de bijen en overige insecten. Ook enkele bermen worden voorzien van het bloemenmengsel. Wildbeheer Ameland heeft hierin samenwerking gevonden met Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer."

Andere projecten op Ameland die financiële steun uit de provincie hebben toegezegd gekregen zijn 'Zomer Instuif Weken' van Sociaal Cultureel Werk Ameland, de 'Indoor Midgetgolf en streekwinkel' in Buren, 'uitkijkplateau bij bunkerhuisje Donax' en 'Plastic Fles-tival' van Stichting SeaBlue.

De projectkosten op Vlieland, Terschelling en Ameland (van Schiermonnikoog was deze ronde geen project dat in de prijzen viel) bedragen in totaal 224.339 euro. Vanuit het IMF wordt 72.939 euro subsidie bijgedragen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?