Demonstratie strandrolstoelen op Ameland

BUREN – Het project Ameland voor Iedereen organiseert donderdag 26 juli een demonstratie van o.a. verschillende typen strandrolstoelen. De demonstratie vindt plaats bij strandpaviljoen ’t Strandhuys bij Buren, tussen 11.00 uur en 12.30 uur.  Tijdens deze demonstratie laten verschillende leveranciers diverse mogelijkheden zien om ook met een beperking het strand te kunnen betreden. Mensen met een beperking kunnen verschillende mogelijkheden uitproberen.

Directe aanleiding demonstratie
De directe aanleiding voor deze demonstratie was een vraag van de familie Rutten. Zij vroegen zich af of het strand van Ameland ook toegankelijk is voor hun 10-jarige zoon met een lichamelijke beperking. De familie is bij de demonstratie aanwezig en demonstreert samen met de leveranciers de verschillende producten.
 
Ameland voor iedereenProject Ameland voor Iedereen
Het project Ameland voor Iedereen is in 2009 gestart. Het doel van het project is dat iedereen – met of zonder beperking – Ameland kan bereiken en op Ameland kan verblijven, zonder daarbij problemen met toegankelijkheid tegen te komen. Uitgangspunt daarbij is zelfredzaamheid van mensen met fysieke en mentale beperkingen. Toegankelijkheid is de basis om deel te kunnen nemen aan het economisch en maatschappelijk leven. Betrokken partijen van Ameland voor Iedereen zijn ondernemers, VVV, mensen met een beperking en gemeente Ameland.
 
Iedereen welkom
Bedrijven van Ameland, eilanders en eilandbezoekers met iemand met een beperking in hun kring zijn van harte welkom bij de demonstratie. 
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *