Deense zeehonden bij Ecomare

TEXEL – Gisteravond reed er een busje met een grote afbeelding van een aap en verschillende Deense teksten het buitenterrein van Ecomare op. De zeehonden van de vaste groep klommen op de kant om te zien wat er gebeurde. Voor hen was het bezoek onverwacht. Dierverzorgers van de dierentuin Odense Zoo kwamen drie gewone zeehonden brengen.

De dieren en hun verzorgers hadden een flinke reis achter de rug. De zeehonden mochten dan ook meteen uit hun transportkisten. Het zijn twee vrouwtjes van 13 jaar en een mannetje van 5 jaar oud. De Deense dierentuin wil hun verblijf verbouwen voor de zeeleeuwen en zocht een nieuw onderkomen voor de zeehonden. Ecomare was bereid de dieren op te nemen.

Bij Ecomare blijven de drie nieuwelingen de eerste weken in twee gekoppelde ovale bassins. Deze periode wordt gebruikt om de dieren te laten wennen aan hun nieuwe omgeving en verzorgers en om hun gezondheid te controleren. De dierverzorgers van Ecomare moeten op hun beurt ook de dieren leren kennen. In Odense Zoo zijn ze getraind om verschillende handelingen te doen voor gezondheidscontroles, zoals bek openen en zich laten aanraken. Deze training nemen de dierverzorgers van Ecomare over.

Na de quarantaineperiode zullen de drie zeehonden bij de vaste groep gewone zeehonden komen. De verzorgers hebben de ervaring dat nieuwe dieren makkelijk in de groep opgenomen worden, dus ze verwachten geen problemen bij hun introductie. De drie dieren halen de gemiddelde leeftijd van de groep flink omlaag, omdat de meeste zeehonden in de vaste groep heel oud zijn. De Deense verzorgers zijn blij hun dieren in goede handen te kunnen achterlaten. Toch was het afscheid voor hen wel emotioneel: de twee dierverzorgers die mee waren hebben de dieren vanaf hun geboorte verzorgd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *