De Zoete Zusjes genomineerd

AMSTERDAM – De Kinderjury is een prijs voor het beste boek gekozen door kinderen. In de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar is 'De Zoete Zusjes gaan op vakantie' genomineerd. Stemmen kan niet meer, dat kon tot en met 17 april. Op 22 mei wordt in Bibliotheek Neude in Utrecht bekend of de Zoete Zusjes ook gewonnen hebben. Er zijn in deze categorie drie genomineerden. Het boek van 'De Zoete Zusjes gaan op vakantie' speelt op Ameland. Het boek is in de Amelander boekhandels en in Natuurcentrum Ameland en de vuurtoren te koop.

lees hier over De Zoete Zusjes gaan op vakantie 

Kinderen stemmen op hun favoriete boek

Tijdens de Leesweken van de Kinderjury lezen kinderen thuis, op school of in de bibliotheek zoveel mogelijk boeken. Alle boeken die zijn verschenen in 2021 deden mee. Om kinderen te helpen kiezen is er ook een Tiplijst. Deze Tiplijst bestaat uit 25 boeken per leeftijdscategorie. De boeken worden zorgvuldig samengesteld door een onafhankelijk comité. Dit comité zorgt ervoor dat er voor ieder kind wel een leuk boek op de lijst staat. De Leesweken van 2022 startten op 9 februari. Tijdens de Stemweek van 11 t/m 17 april konden kinderen hun stem laten horen.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *