De yurt in Buren: “Rustgevend”

BUREN – De yurt – spreek uit als joert – op het terras van 't Strandhuys op het strand bij Buren is een doorslaand succes. Duitse gasten noemen een bezoek aan de tent "Beruhigend." Nederlanders hebben het over "rustgevend " en "sociaal".

De Monogoolse yurt, die sinds 2 februari het terras van het strandpaviljoen siert, ontvangt de ene na de andere bezoeker.

Er zitten geen ramen in het doek van de tent, alleen de deuropening laat licht binnen en in de top zit een lichtkoepeltje. Wie in de tent zit kan daardoor genieten van het rustgevende geruis van de branding. Door het ontbreken van vensters is het een besloten ruimte, waar de bezoekers heerlijk tot rust kunnen komen. De yurt is ook nog eens een sociale stimulator. Er komen spontaan gesprekken tussen verschillende bezoekers op gang, die elkaar vragen om foto's met de smartphones te maken. Intussen komt ober Geert af een toe een bestelling brengen en controleert hij bij elk bezoek het kacheltje. Indien nodig gooit hij wat blokken in het vuur. De yurt is lekker warm, heerlijk besloten en het is een gezellige ruimte om even bij te komen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *