De Waddenzee in het zonnetje tijdens Werelderfgoedweekend

Afgelopen weekend was het Werelderfgoedweekend rondom Waddenzee Werelderfgoed. Meer dan 100 mensen deden mee aan de speciaal georganiseerde activiteiten aan de vaste wal en op de eilanden. Het motto van het Werelderfgoedweekend luidde dit jaar “Ons Werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland!”.

Samen met de negen andere Nederlandse Werelderfgoederen stond De Waddenzee letterlijk in het zonnetje dit weekend, bezoekers konden met heerlijk weer genieten van dit unieke Werelderfgoed. Op Vlieland stond de hele week al in het teken van het Werelderfgoed. Bij zonsondergang werd er gewandeld met ter afsluiting een gerookt visje. Er werden sterke schippersverhalen verteld, muziek gespeeld en vruchten uit de Waddenzee geproefd. Het Moooiste Landschap festival op de Helderse Vallei werd druk bezocht en bezoekers konden naast van de omgeving ook genieten van openluchttheater en het enthousiasme van TV boswachter Arjan Postma. Ook de begeleide sjouwtocht van It Fryske Gea door het weidse, buitendijkse vogelparadijs Noorderleeg was een succes. Op Ameland en Vlieland werden leerzame wadexcursies gegeven.

Geen nood voor wie het jaarlijkse Werelderfgoedweekend heeft gemist, want het gehele jaar door is er een (Wadden)zee aan mogelijkheden om het wad te verkennen. Kijk bijvoorbeeld eens op hier.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *