De Wadden van Ruben Smit

GORREDIJK – Vrijdag 17 mei verschijnt bij Uitgeverij Noordboek De Wadden, een rijk geïllustreerde natuurgids van de bekende filmmaker en fotograaf Ruben Smit. In bijgevoegde bestanden treft u een persbericht aan en een deel van het binnenwerk van het boek.

Met zijn spectaculaire fotografie toont Smit in deze gids de schoonheid van het wad en neemt hij de lezer mee naar plaatsen waar je unieke natuurervaringen op kunt doen. Hij bezocht daarvoor hotspots op de vijf Nederlandse Waddeneilanden en aan de Friese, Gronings en Noord-Hollandse waddenkust. Smits jarenlange ervaring in de Nederlandse natuur en vooral op de Wadden, maken hem tot de beste ‘reisleider’ voor dit gebied die je je kunt voorstellen.

Per regio behandelt hij drie tot vier hotspots, waar je gemakkelijk per fiets of auto kunt komen. Met al zijn ervaring als filmer in het gebied brengt hij je naar de plaats met bijvoorbeeld een schitterende zonsopkomst, zoals Het Oerd op Ameland, en naar de onverwachte krekenlandschappen van De Schorren op Texel. En van kwelders waar je het geluid van het eb kunt horen (Moddergat in Friesland) tot aan het Lauwersmeer, waar de zwermen vogels de lucht zwart kleuren. Ook leidt hij de lezer naar de Kiekkaaste aan de Dollard, de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland.

Ieder hoofdstuk begint met pictogrammen die helpen bij de voorbereiding van het bezoek. Aan de hand van kaartjes, beschrijvingen en spectaculaire fotografie laat Ruben Smit zien hoe en waar je dit geweldige gebied, aangewezen als Unesco Werelderfgoed, het beste kunt ervaren.

Ruben Smit (1971) is gepassioneerd ecoloog en filmmaker/fotograaf. Met zijn werk won hij vele nationale en internationale prijzen. Zijn film WAD werd een doorslaand succes in de bioscoop. Zijn jarenlange ervaring in de Nederlandse natuur en vooral op de Wadden, maken hem tot de beste ‘reisleider’ voor dit gebied die je je kunt voorstellen.

Ruben Smit –De Wadden

ISBN: 978 90 5615 519 3

Prijs €17,90

Verkrijgbaar bij de boekhandel en via www.noordboek.nl

de film WAD is regelmatig op Klein Vaarwater in Buren te zien, de data staan in de agenda op deze website

van Ameland staan er foto's en beschrijvingen in van Het Oerd, de Feugelpôlle en het Groene Strand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *