De vijf effecten van een houten vloer op je interieur

– IM – De houten vloer is in deze eeuw helemaal terug van misschien niet eens weggeweest. Er werden talloze alternatieven ontwikkeld, maar het resultaat was zelden zo bevredigend als bij een parket of andere houten ondergrond. Vijf effecten op je interieur waaruit blijkt dat hout een streepje voor heeft.

Tijdloze look

Vaak worden houten vloeren als retro of vintage beschouwd, omdat ze een tijdje wat minder populair zijn geweest. Maar daarmee doe je zo'n parketvloer eigenlijk tekort: hout is, lees ook de laatste alinea, een duurzame ondergrond die altijd trendy zal blijven. Waarmee hout het meest tijdloze materiaal is om de vloer van een woning mee te beleggen. 

Landelijk-industrieel uiterlijk

Naast tijdloos dan wel vintage is de aanblik van het oorspronkelijke materiaal voor veel mensen een reden om een houten vloer te (laten) leggen. Een toverwoord is de modeterm 'industrieel', waar kort geleden het woord 'landelijk' aan is toegevoegd. Men wil meer contact met de natuur hebben, vooral het dichtbevolkte Nederland bestaat voor een te groot deel uit beton en asfalt. De behoefte om dat verschijnsel in eigen huis tegen te gaan, zorgt voor meer interieurs met een warme uitstraling. 

Warme uitstraling van het natuurlijke materiaal

Die warme uitstraling brengt ze terug bij de basis: natuurlijke materialen. De inrichting van het Nederlands grondgebied hebben we niet in de hand, die van onze interieurs wel. Daarin is steeds minder plek voor kunststoffen en verdacht goedkope accessoires van dubieuze afkomst. De nerven, kwasten en de warme kleuren van hout geven precies de gewenste charme in een woning. Deze stijgt bovendien in waarde met zo'n vloer, dus het is tevens een prima investering. 

Hout past bij alle interieurstijlen

Een houten vloer staat op zich en hoeft niet te matchen met andere materialen die je in je huiskamer of keuken plaatst. Net zoals schoenen vaak niet per se bij de rest van een outfit hoeven te passen. Sterker nog, een houten vloer is de letterlijk én figuurlijk de basis van veel interieurs. Het nu zo populaire matzwarte keukenblok steekt er zelfs prachtig bij af, net als glazen deuren en gekleurde tapijten. Ook het tegenwoordig veel gebruikte zwarte metaal van bijvoorbeeld boekenkasten zorgt voor mooie contrasten. 

Het zichtbare duurzaamheidsaspect

Hout is al eeuwen het duurzaamste bouwmateriaal dat er bestaat, mits het maar een keurmerk heeft. Het besef dat de planeet niet eeuwig aan onze levensstandaard – lees: de consumptie- en weggooimaatschappij – kan voldoen, daalt langzaam in. Ook daarom kiezen veel mensen voor een vloer met een lange levensduur, op zowel praktisch als esthetisch vlak. 

 

– Ingezonden Mededeling – 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 843

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *