De plannen van LC en Friesch Dagblad voor 2016

GRONINGEN – De drie regionale kranten van de NDC, Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad, hoeven het komende jaar niet te bezuinigen. Dat is goed nieuws. Wel gaat er op kosten worden bespaard en zet de NDC in op nieuwe verdienmodellen.

De drie NDC-dagbladen variëren nogal in omvang. Dagblad van het Noorden telt 105.000 abonnees, Leeuwarder Courant 75.000. Het christelijk georiënteerde Friesch Dagblad is met ruim 11.000 abonnees de kleinste. Voor FD zijn er wel de grootste expansieplannen. Onderzocht wordt of het Friesch Dagblad ook in bepaalde delen van Drenthe en Groningen kan worden uitgebracht.

NDC vernieuwt binnenkort de – betaalde – websites van zijn twee grootste dagbladtitels. De werkwijze van de redactie is er al deels op aangepast. Op de regioredacties zijn vijf speciale digitale verslaggevers aangewezen, op de totale bezetting van 160 fte. Die vijf werken vooral voor de website en de digitale nieuwsvoorziening krijgt prioriteit.

Elke redacteur krijgt een persoonlijke pagina, waar hij naar eigen inzicht een band kan opbouwen met zijn lezers. NDC-hoofdredacteur. “We zien wel hoe zich dat ontwikkelt."

⇒ lees hier het hele artikel over de ontwikkelingen binnen de NDC

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *