De Plaats programma 6 t/m 10 september

HOLLUM – Pioniersplaats De Plaats in Hollum heeft voor komende week weer een heel programma. De Plaats organiseert activiteiten voor jong en oud met inachtneming van de maatregelen. Een ieder kan Vriend worden van De Plaats. Engbert van de Meulen van De Plaats laat weten dankbaar te zijn voor elke steun. Van der Meulen: "Het zijn moeilijke tijden voor u en voor jullie en voor ons werk, dan is het bijzonder mooi om te zien dat wij zoveel Vrienden van De Plaats mogen verwelkomen. Wilt u of wil jij ons werk ook steunen, een gift of donatie is van harte welkom." Via deze link komt u op de Vrienden-pagina van De Plaats.

Maandag 6 september inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten!

Dinsdagavond 7 september Sing-Inn van 19.00 uur tot 20.00 uur

Gezellige muziek avond met in de pauze een kopje koffie of thee. Muzikale begeleiding door Johan, Sjirk en Eeke. Bespeel jij een muziekinstrument? Neem deze dan mee! Ook gedichten zijn van harte welkom.

Woensdag 8 september stiltewandeling, start Pioniersplek De Plaats 09.30 uur

De stiltewandelingen starten afwisselend vanaf Hollum, Ballum of Nes. We lopen door de natuur en door het dorp. Het wandelen gaat in tweetallen op afstand van elkaar. Na afloop hebben we een gesprek. We zien uit naar mooie ontmoetingen. Hierbij hopen we ook u en jou te ontmoeten.

Na de wandeling koffie of thee met koek, kosten € 5.-

Aanmelden via info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221

Woensdag 8 september inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten!

Woensdagmiddag 8 september “Pas op de Plaats” met maaltijd

Van 17.00 tot 19.00 uur

Iedere maand staat er een ander land of thema centraal in het menu van

”Pas op de Plaats” Elke keer een andere deelnemer die de maaltijd verzorgt, deze maand het Thema “De Goede Vrucht”. Wij hopen jullie te mogen ontmoeten tijdens deze maaltijd, opgave voor dinsdagmiddag 17.00 uur via info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221

Donderdag 9 september Ochtendgebed in de hervormde kerk te Nes

Iedere donderdagochtend is er in Nes een ochtendgebed. Er zijn stiltes en er worden gebeden uitgesproken. Om 9.30 uur gaan de kerkdeuren aan het kerkplein open.

Van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Aanmelden via info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221

Donderdagavond 9 september Filmavond 20.00 uur tot 22.00 uur

“Bienvenue chez les Ch'tis

Philippe Abrams (Kad Merad) werkt bij de post in het Zuid-Franse plaatsje Salon-de-Provence. In de hoop de depressieve buien van zijn vrouw (Zoé Félix) te doen verminderen, vraagt hij een overplaatsing naar de Côte d’Azur aan. Aangezien bij een dergelijke overplaatsing de voorkeur wordt gegeven aan een gehandicapte, doet hij zich als zodanig voor. Dit komt echter uit en als straf wordt hij voor minstens twee jaar overgeplaatst naar het uiterste noorden van Frankrijk, naar het plaatsje Bergues. Iedereen om hem heen – voor wie Lyon al Noord-Frankrijk is – bestempelt alles verder dan Parijs als de hel en alle clichés worden uit de kast getrokken om duidelijk te maken dat deze overplaatsing het slechtste is wat hem kan overkomen.

Vrijdag 10 september de Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur

Elke vrijdag een gesprek, lokaal of nieuws uit het land / krant onder het genot vaan een kopje koffie of thee.

De Plaats is te vinden op De Plaats 5 in Hollum, vlakbij de hervormde kerk.

ingezonden mededeling De Plaats – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *