De Plaats programma 26 t/m 30 juli

HOLLUM – Pioniersplaats De Plaats in Hollum heeft voor komende week weer een heel programma. De Plaats organiseert activiteiten voor jong en oud met inachtneming van de maatregelen. Een ieder kan Vriend worden van De Plaats. Engbert van de Meulen van De Plaats laat weten dankbaar te zijn voor elke steun. Van der Meulen: "Het zijn moeilijke tijden voor u en voor jullie en voor ons werk, dan is het bijzonder mooi om te zien dat wij zoveel Vrienden van De Plaats mogen verwelkomen. Wilt u of wil jij ons werk ook steunen, een gift of donatie is van harte welkom." Via deze link komt u op de Vrienden-pagina van De Plaats.

Maandag 26 juli inloop van 14.30 tot 16.00 uur

Voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten!

Dinsdag 27 juli Boekenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur

Kom gezellig langs in de Plaats voor een groot aanbod van boeken in alle genres, maar ook lp`s, cd`s, dvd's, curiosa en vanaf 13.00 uur verkoop handwerken van de knutselclub, Kortom voor ieder wat wil.

Dinsdagavond 27 juli, Sing-Inn van 19.00 tot 20.00 uur

Gezellige muziek avond met in de pauze een kopje koffie of thee.

Muzikale begeleiding door Eeke en Jelmer, bespeel jij een muziekinstrument?

Neem deze dan mee! Ook gedichten zijn van harte welkom.

Woensdag 28 juli 13.30 uur Stiltewandeling

De start is bij de vuurtoren.

De stiltewandelingen starten afwisselend bij de vuurtoren, in Ballum of in Nes. We lopen door de natuur en door het dorp en ademen op door de lente om ons heen. Het wandelen gaat in tweetallen op afstand van elkaar. Na afloop hebben we een gesprek. We zien uit naar mooie ontmoetingen. Hierbij hopen we ook u en jou te ontmoeten.

Na de wandeling koffie of thee, kosten € 5.- opgave via info@deplaats-ameland.nl

Woensdag 28 juli inloop van 14.30 tot 16.00 uur

Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten!

Woensdagavond 28 juli Place to be van 19.30 tot 21.00 uur

Zin om gewoon even lekker zonder je ouders de tijd door te brengen?

Dat kan bij Place to Be! Je bent welkom om spelletje te spelen of gewoon lekker te hangen en te kletsen. Iedereen vanaf groep 7 is welkom.

Donderdag 29 juni Kinder Ochtend van 10.00 tot 11.30 uur

Voor kinderen tot en met 12 jaar. Kom gezellig langs voor knutselen, spel, muziek en verhaal. Natuurlijk kan dat met je ouders en of grootouders, de deur staat voor iedereen open. Thema ”Naaman” In die trant betekent Naäman dus 'aangenaamheid', 'schoonheid' of 'lieftalligheid'.

Donderdag 29 juli Ochtendgebed hervormde kerk te Nes

Iedere donderdagochtend is er in Nes een ochtendgebed. Er zijn stiltes en er worden gebeden uitgesproken. Om 9.30 uur gaan de kerkdeuren aan het kerkplein open. Na afloop is er nog koffie. Van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Aanmelden via info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221.

Donderdag 29 juli Filmavond 'The Good Lie' van 20.00 tot 22.00 ( vanaf 12 jaar )

De verloren jongens van Soedan worden ze wel genoemd: de wezen uit het langdurig door burgeroorlog geteisterde Noord-Afrikaanse land. In dit op ware gebeurtenissen gebaseerde drama arriveren drie ouderloze jongemannen in Amerika, waar arbeidsbemiddelaar Carrie (Witherspoon met donker haar) ze op sleeptouw neemt naar een nieuw bestaan. Komische situaties doen zich natuurlijk voor, maar deze feelgood-film staat ook veelvuldig stil bij sombermakende flashbacks van geweld en trauma. Warme film, grotendeels door de toegewijde acteurs, van wie Duany en Jal zelf een pijnlijke jeugd in Soedan hadden. Opgave via info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221.

Vrijdag 30 juli de Stamtafel van 09.30 tot 11.00 uur

Elke vrijdag een gesprek, lokaal of nieuws uit het land, onder het genot vaan een kopje koffie of thee.

Vrijdag 30 juli, gezellige Senioren spelmiddag

Vrijdag middag vanaf 14.30 organiseren wij een gezellige middag met een bingo.

Wij hopen elkaar weer te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in De Plaats. Opgave voor deze middag tot donderdag 29 juli. Bij de uitgang staat een busje voor een vrijwillige bijdrage. U bent van harte welkom.

De Plaats is te vinden op De Plaats 5 in Hollum, vlakbij de hervormde kerk.

ingezonden mededeling De Plaats – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *