De Plaats programma 12 t/m 19 juli

HOLLUM – Pioniersplaats De Plaats in Hollum heeft voor komende week weer een heel programma. Ook in De Plaats kan er meer nu de maatregelen steeds verder versoepelen. Engbert van de Meulen van De Plaats laat weten dankbaar te zijn voor de steun die De Plaats ontvangt. Van der Meulen: "Wij zijn dankbaar voor uw steun. Het zijn moeilijke tijden voor u en voor jullie en voor ons werk, dan is het bijzonder mooi om te zien dat wij zoveel Vrienden van De Plaats mogen verwelkomen. Wilt u of wil jij ons werk ook steunen, een gift of donatie is van harte welkom." Via deze link komt u op de Vrienden-pagina van De Plaats.

Maandag 12 juli inloop van 14.30 tot 16.00 uur

Voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten!

Dinsdag 13 juli Boekenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur

Kom gezellig langs in De Plaats voor een groot aanbod van boeken in alle genres, maar ook lp's, cd's, dvd's, curiosa en vanaf 13.00 uur verkoop handwerken van de knutselclub, Kortom voor ieder wat wil.

Dinsdagavond 13 juli, Sing-Inn van 19.00 tot 20.00 uur

Na een lange periode van uitzenden gaan wij weer in De Plaats genieten van een uurtje muziek. Gezellige avond met in de pauze een kopje koffie of thee.

Muzikale begeleiding, Johan, Sjirk en Ingrid, bespeel jij een muziekinstrument? Neem deze dan mee! Ook gedichten zijn van harte welkom,

Woensdag 14 juli 13.30 uur start: Hervormde kerk te Nes

De stiltewandelingen starten afwisselend bij de vuurtoren, in Ballum of in Nes. We lopen door de natuur en door het dorp en ademen op door de lente om ons heen. Het wandelen gaat in tweetallen op afstand van elkaar. Na afloop hebben we een gesprek. We zien uit naar mooie ontmoetingen. Hierbij hopen we ook u en jou te ontmoeten.

Na de wandeling koffie of thee, kosten € 5.-

Aanmelden via info@deplaats-ameland.nl of 0519-252221

Woensdag 14 juli inloop van 14.30 tot 16.00 uur

Voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten!

Woensdagavond 14 juli Place to Be van 19.30 tot 21.00 uur

Zin om gewoon even lekker zonder je ouders de tijd door te brengen?

Dat kan bij Place to Be! Je bent welkom om spelletjes te spelen, airhockey te doen, de voetbaltafel in te wijden of gewoon lekker te hangen en te kletsen.

Iedereen vanaf groep 7 is welkom

Donderdag 15 juli Ochtendgebed in de hervormde kerk te Nes

Iedere donderdagochtend is er in Nes een ochtendgebed. Er zijn stiltes en er worden gebeden uitgesproken. Om 9.30 uur gaan de kerkdeuren aan het kerkplein open. Na afloop is er nog koffie.

Van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Donderdag 15 juli Kinderspeurtocht

In de zomer zijn er twee speurtochten in het bos. Van 10.00 uur tot 11.00 uur kun je een opdrachtenvel ophalen bij de vuurtoren. De eerste is op donderdag 15 juli. Je zoekt het verloren schaap en brengt die terug bij de kudde.

Donderdag 15 juli Filmavond 'The Pastor' van 20.00 tot 22.00 uur

Een voormalige gevangene ontdekt God en zijn geloof terwijl hij zijn straf uitzat.

Wanneer hij uit de gevangenis komt, gaat hij aan de slag als voorganger en probeert hij de jongeren in de lokale gemeenschap te beschermen tegen bendecriminaliteit.

Een bendeleider vindt dit niet leuk en begint een gevecht tegen de voorganger.

De kerk wordt vernield en zijn vrouw wordt ontvoerd. De dominee moet tegen zijn innerlijke demonen vechten om niet terug te keren naar zijn vroegere zelf als een koelbloedige moordenaar.

Vrijdag 16 juli de Stamtafel van 09.30 tot 11.00 uur

Elke vrijdag een gesprek, lokaal of nieuws uit het land / krant onder het genot vaan een kopje koffie of thee.

De Plaats is te vinden op De Plaats 5 in Hollum, vlakbij de hervormde kerk.

ingezonden mededeling De Plaats – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *