De Oerdheks van Ameland – Een volksverhaal

BALLUM – Rixt van het Oerd was een vrouw die in een hut van wrakhout op het Oerd van Ameland woonde. Ze sprak met niemand. Om te kunnen overleven zocht ze kruiden in de natuur en zodra het donker was, liep ze met een lichtje op het strand. Ze hoopte dan dat schepen strandden en zij sieraden en andere bruikbare dingen kon jutten. Op een stormachtige nacht strandde er weer een schip, plotseling zag ze iemand die ze kende…..

Tara van der Meij uit Ballum schreef en tekende het boekje. Tara volgt de MBO- opleiding verkoopspecialist BBL in Leeuwarden. Naast haar opleiding is ze dagelijks te vinden bij de paarden.

Tara van der Meij: "Voor de middelbare school moest ik een Amelander product maken die nog niet bestond. Ik kreeg gelijk al het idee om een boek te maken, maar ik wist nog niet welk soort boek. Mijn lerares kwam met het idee om een boek over het verhaal van Rixt van het Oerd te gaan maken. Ik wist al snel dat ik van het verhaal een kinderboek wilde maken. Ik heb het verhaal speciaal voor kinderen geschreven, zodat ze alles kunnen begrijpen." Tara heeft met plezier aan het boek gewerkt en hoopt dat anderen het ook met plezier zullen lezen.

→ het boek is hier te bestellen voor € 15,99, met gratis verzending in Nederland en België.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *