De Oerdheks van Ameland - Een volksverhaal

Geplaatst op: 25 februari 2022 - Categorie: School & Vereniging

BALLUM - Rixt van het Oerd was een vrouw die in een hut van wrakhout op het Oerd van Ameland woonde. Ze sprak met niemand. Om te kunnen overleven zocht ze kruiden in de natuur en zodra het donker was, liep ze met een lichtje op het strand. Ze hoopte dan dat schepen strandden en zij sieraden en andere bruikbare dingen kon jutten. Op een stormachtige nacht strandde er weer een schip, plotseling zag ze iemand die ze kende…..

Tara van der Meij uit Ballum schreef en tekende het boekje. Tara volgt de MBO- opleiding verkoopspecialist BBL in Leeuwarden. Naast haar opleiding is ze dagelijks te vinden bij de paarden.

Tara van der Meij: "Voor de middelbare school moest ik een Amelander product maken die nog niet bestond. Ik kreeg gelijk al het idee om een boek te maken, maar ik wist nog niet welk soort boek. Mijn lerares kwam met het idee om een boek over het verhaal van Rixt van het Oerd te gaan maken. Ik wist al snel dat ik van het verhaal een kinderboek wilde maken. Ik heb het verhaal speciaal voor kinderen geschreven, zodat ze alles kunnen begrijpen." Tara heeft met plezier aan het boek gewerkt en hoopt dat anderen het ook met plezier zullen lezen.

→ het boek is hier te bestellen voor € 15,99, met gratis verzending in Nederland en België.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?