De mooiste fietsroutes van Ameland

Voor wie houdt van fietsen en een prachtige natuur, komt op Ameland helemaal tot zijn recht. Ameland is één van de 5 eilanden die Nederland telt en daarmee dus ook meteen veruit het populairste onder de fietsers. Ondanks het feit dat het eiland niet heel groot is, kun je je hier prima een week vermaken met de fiets. Het voordeel is dat je kunt kiezen uit allerlei verschillende routes, waarbij je dus zelf kunt bepalen hoe lang en ook hoe intensief ze zijn. Zo zal een fietstocht van 20 kilometer door de duinen vaak zwaarder zijn, dan wanneer je alleen maar over vlakke fietspaden gaat. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel wat tips kunt gebruiken, hebben wij een aantal mooie fietsroutes voor je op een rijtje gezet. Dus niet alleen voor de mensen die naar Ameland toe gaan, maar ook voor de mensen die al een tijdje op zoek zijn naar een mooie plek om de vakantie door te kunnen brengen.

De Amelandroute

De Amelandroute is een prachtige fietsroute die je meeneemt op een avontuurlijk pad over het Waddeneiland Ameland. Deze route, die te vinden is op verschillende websites, biedt fietsliefhebbers de kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Met een lengte van ongeveer 45 kilometer voert de route je langs de kustlijn, door pittoreske dorpjes en over de dijken. Omdat 45 kilometer wat ver is om ineens te fietsen, is het wel verstandig om af en toe ook even te pauzeren. Zo kun je niet alleen even op adem komen, maar is het ook de perfecte kans om te genieten van het prachtige uizicht op de Noord- en Waddenzee.

Rondje Ameland

Wanneer je een dagje naar Ameland wilt, dan kan dit natuurlijk eenvoudig met de boot vanaf Holwerd. Hoe leuk is het dan om niet alleen door de straten van dit mooie eiland te struinen, maar ook direct een rondje Ameland per fiets te doen? Deze tocht is ongeveer 55 kilometer en is met een elektrische fiets dus prima in een halve dag af te leggen. Belangrijk is wel dat je beschikt over een goede elektrische fiets, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een lege accu. Heb je (nog) geen elektrische fiets, maar twijfel je er al wel een tijdje over om er een aan te schaffen, bekijk dan eens het aanbod elektrische fiets van Amslod. Niet alleen hebben ze fietsen van hoogwaardige kwaliteit, maar komen ze ook bij je langs voor het maken van een vrijblijvende proefrit.

Nes Hollum Nes

Wil je even lekker een eindje fietsen, maar heb je geen zin om de hele dag op de fiets te hoeven zitten? Dan is dit de perfecte route. Met iets minder dan 30 kilometer, is deze route uitermate geschikt voor zowel volwassen als kinderen en dus ook niet voor niets ontzettend populair onder de toeristen en ook eigen inwoners van Ameland. Tijdens deze route kun je genieten van de prachtige omgeving van dit Waddeneiland. Het startpunt, Nes, is een gezellig dorp met sfeervolle straatjes en lokale winkels, waar je dus ook zeker weten nog even moet rondneuzen als je ons vraagt. Terwijl je langs de kust fietst richting Hollum, word je getrakteerd op schitterende uitzichten op de Noordzee en de duinen. Hollum zelf is een pittoresk dorp met historische gebouwen en een gezellige sfeer, waar je natuurlijk even rustig onder het genot van een goede kop koffie kunt genieten van het uitzicht. Alles bij elkaar is deze tocht de perfecte manier om het grootste gedeelte van het eiland te kunnen zien en direct te genieten van de rust die het eiland je biedt.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 797

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *