De eerste officiële landelijke warme dag is een feit

WAGENINGEN – De thermometer bij het KNMI-hoofdstation in De Bilt wees om 13:20 uur een temperatuur aan van meer dan 20 graden. Daarmee is nu officieel sprake van de eerste warme dag van 2017.

De laatste keer dat deze temperatuur daar werd geregistreerd was op 28 september. Het kwik steeg die dag in de achtertuin van het KNMI tot 21,6°C. 

In het zuiden van het land werd de warme grens van 20 graden afgelopen dinsdag al bereikt. Waar De Bilt bleef steken op 19,7°C, haalde onder meer Eindhoven met 21,0°C toen al wel een warme dag.

Vorig jaar

De eerste twintiger viel in 2016 rond dezelfde tijd als dit jaar. Zo werd het toen op 3 april in De Bilt 20,4°C.

Hoe anders was dat in 2012. In dat voorjaar moesten we wachten tot 30 april voordat de grens van 20 graden werd overschreden.

Ameland

Het is op Ameland geen 20 graden, maar 16. Het is wel heerlijk weer, met af en toe een zonnetje en dan weer wat bewolking.

Bron MeteoGroup en eigen redactie

lees hier meer over de Lente

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *