1319 – ‘Je ziet mij nooit meer terug’ – boek van Sonja Barend

HOLLUM – Nummer 1319 gaat over het boek dat Sonja Barend schreef over haar leven als presentatrice en haar familie. Vooral over haar vader, die niet terugkwam uit de Tweede Wereldoorlog.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Sonja Barend, de ‘Koningin van de Talkshow’ stelde in haar televisieprogramma’s vragen aan Jan en alleman. Zelf werd haar niet vaak een vraag gesteld. Als meisje stelde ze over haar eigen bestaan een wezenlijke vraag toen ze ontdekte dat ze niet De Groot heette en niet dezelfde achternaam had als haar broertjes: Barend was haar echte achternaam. Haar broertjes bleken haar halfbroertjes te zijn en de man die ze haar vader noemde was niet haar echte vader. Dat was een joodse man, die in de Tweede Wereldoorlog uit zijn huis in Amsterdam was opgehaald en uiteindelijk in Auschwitz was omgekomen. Barend overziet haar leven en duikt in die grote vragen: wat is er met mijn vader gebeurd en wat was het voor een man? Daar schrijft ze een boek over."

⇒ lees hier nummer 1319 over Sonja Barend

⇒ lees hier nummer 1318 over Moby Dick

⇒ lees hier nummer 1317 over Potvissen

⇒ lees hier nummer 1316 over Beroemde muren

⇒ lees hier nummer 1315 over Grienden

⇒ lees hier nummer 1314 over Tweede Kamerverkiezingen

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *