De beste tips om de levensduur van je autobatterij te verlengen

LEEUWARDEN – IM – Autobatterijen zijn een essentieel onderdeel van een auto. Van het starten van je auto tot het opladen van je telefoon onderweg, batterijen bieden de stroom die je voertuig nodig heeft om te blijven rijden. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat je kunt doen om de levensduur te verlengen. Eigenlijk moet je hier direct mee aan de slag gaan nadat je de vierwieler hebt gekocht, al moet je dan natuurlijk nog eerst wel een WA verzekering afsluiten voor je auto. Gebruik vervolgens de volgende tips zodat je de levensduur van je autobatterij kunt verlengen.

Schakel de lichten uit

Als je per ongeluk je koplampen en autodeurverlichting aanhoudt, kan dit een zware belasting zijn voor de batterij van je voertuig. Om te voorkomen dat je het vergeet, plaats je een notitie op je dashboard, plak je een stickerherinnering op de afstandsbediening van je auto of parkeer je in een richting waar je langs je koplampen moet lopen om op je bestemming te komen.

Beperk korte ritten

Snelle autoritten voorkomen dat de accu van je auto volledig wordt opgeladen. Onderhoud het batterijvermogen van je autodoor er vaak en voor langere tijd mee te rijden. Als je je auto niet vaak gebruikt, kun je overwegen te investeren in een draagbare auto-acculader. Deze draagbare opladers kunnen je batterij snel starten zonder een ander voertuig voor het geval je ooit gestrand bent.

Beheers de corrosie

Accupolen corroderen na verloop van tijd, maar door ze schoon te houden van opbouw is een geweldige manier om de levensduur van je autoaccu te verlengen. Schrob de aansluitingen met een tandenborstel gedrenkt in een mengsel van zuiveringszout en water. Spoel het mengsel vervolgens af met een spuitfles met koud water en volg het grondig af met een schone doek.

Zorg voor je hele auto

Je auto bestaat uit vele onderdelen die samenwerken. Ervoor zorgen dat je je auto binnenbrengt voor routinematige afstellingen, en je voertuig op de juiste manier opbergen, zijn ook eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat de levensduur van je batterij zijn volledige capaciteit kan bereiken. De batterij is slechts één onderdeel van een goedlopende auto, dus zorg ervoor dat je alle onderdelen van je auto goed onderhoudt om de levensduur en de levensduur van je batterij te verlengen.

Bevestig je batterij stevig

Een batterij die niet stevig is bevestigd, kan trillen, wat kan leiden tot interne schade en kortsluiting. Laat je accupool regelmatig controleren – vooral als je vaak op hobbelige wegen rijdt – om er zeker van te zijn dat deze stevig en goed in de montagebeugel zit.

Gebruik geen elektronica als de motor stationair draait

Schakel functies zoals de radio of airconditioner uit wanneer je motor niet draait om minder slijtage aan je batterij te veroorzaken. Langere perioden van stationair draaien kunnen ook leiden tot slijtage van een batterij.

Test je batterij vaak

Het kennen van de staat van de accu van je auto is van belang wanneer je de levensduur wilt maximaliseren. Test het uitgangsspanningsniveau van je accu met een auto-accutester om bij te houden hoe goed je deze onderhoudt en of je toe bent aan een nieuwe.

Door Twenty Four Webvertising

 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie van PA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *