De Berkenhof en de nieuwe vleugel

NES – De Berkenhof verbouwt. Het bedrijf aan de Strandweg in Nes dat gespecialiseerd is in appartementenverhuur, krijgt een extra vleugel.

Over De Berkenhof

In november 1986 kochten Andre en Wiesje Metz De Berkenhof gekocht, dat toen Ardea heette. Peter en Sandra Kiewiet namen De Berkenhof over in 1995.

In de loop van de jaren is er veel verbouwd en veranderd en inmiddels werkt ook schoondochter Daphne van Hoewijk mee in het bedrijf.

Nieuwe vleugel

De Berkenhof telt nu 18 appartementen en een bungalow. In de nieuwe vleugel die gebouwd gaat worden komen 8 luxe hotelstudio´s, volgens het principe landelijk chique, duurzaam en toegankelijk voor minder validen.

Deze studio’s zijn voor twee personen. Vier worden er op de begane grond gesitueerd en vier op de eerste verdieping.

Inmiddels is al begonnen met het uitgraven. De Berkenhof werkt zo veel mogelijk met eilander bedrijven; het bouwontwerp is van Patrick Oud, Bouwbedrijf Mosterman gaat bouwen. Mosterman maakt het hele gebouw in de nieuwe loods bij het bouwbedrijf. Robert Oud doet het installatiewerk en de keukens.

Toekomst

In de toekomst wil De Berkenhof verder gaan uitbreiden met ditzelfde concept.

De eerste foto's zijn van november 2014, de tweede serie is van februari 2015.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *