De Atlantikwall in het waddengebied

LEEUWARDEN – De Nieuwe Dockumer Courant heeft deze week een bijlage over de Atlantikwall in het Waddengebied. De krant vertelt de verhalen achter het beton. Het is een uitgave van Atlantikwall in het Waddengebied en Visit Wadden. De eenmalige informatiekrant is de afronding van het project over de Tweede Wereldoorlog in het waddengebied en gaat specifiek over de betonnen werken die destijds zijn gebouwd en de verdedigingswerken die zijn geplaatst langs de Waddenkust van Groningen, Friesland en Noord-Holland en de Noordzeekust van de Waddeneilanden. 

De krant behandelt diverse aspecten van de Atlantikwall, van de bouw, het gebruik en de restanten van bunkers tot de verandering van het landschap, de ingreep in de natuur en de flora en fauna die zicht in de loop der tijd vestigde rond het beton. Het gaat over de strijd en de bevrijding, over tragische verhalen en interessante wandelroutes langs de overblijfselen.

Van Ameland staat het Bunkermuseum beschreven en de fietsexcursie Verborgen Bunkers die de Amelander Musea organiseren. Die fietsexcursie kan geboekt kan worden zodra evenementen weer kunnen plaatsvinden en de musea weer open kunnen.

lees hier meer over deze uitgave en andere uitaves van en over Ameland of waarin Ameland een belangrijke rol speelt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *