De achterdeur van het Hagen huisje in Hollum

HOLLUM – De huisjes aan De Hagen houden in Hollum en in de gemeentepolitiek de gemoederen bezig. De vier huisjes stonden op de nominatie om te worden gesloopt, omdat een deel van hun achtertuin op het terrein van Douwe Bakker van de Coop supermarkt staat. De gemeente zou het gebied inrichten als parkeerterrein en verkopen aan Bakker. Dit plan ketste uiteindelijk in de gemeenteraadsvergadering van 6 februari 2017 af. Inmiddels heeft Bakker achter twee huisjes het hekwerk verplaatst en daarmee zijn gebied afgeschermd. Door de verplaatsing van het hek is duidelijk te zien hoe weinig er overblijft van de achtertuinen.

Het onderwerp kwam ook ter tafel op de Dorpsbelangvergadering van deze week. Om te voorkomen dat we in het gebied van de alternatieve feiten terechtkomen en gaan geloven in nepnieuws, gaat PA met de centimeter in de aanslag op stap om te kijken of de achterdeur van het eerste huisje werkelijk waar niet open kan, zoals tijdens de bijeenkomst werd gesteld. PA gaat factchecken, de feiten controleren.

Het hek dat de scheiding aangeeft tussen het terrein van Douwe Bakker aan de O.P. Lapstraat en de gemeentelijke grond aan De Hagen wijkt naar het noorden af van de muur. 

Aan de zuidkant, de zuidoosthoek van het eerste huisje, is het 'achtertuintje' 80 centimeter breed, niet echt wat je noemt een achtertuin, maar genoeg om langs de hoek achterom te kunnen komen. Bij de achterdeur van het eerste huisje is de strook 100 cm breed en dat betekent dat de deur van 90 cm ruimschoots open kan. Bij elk volgend huisje is die ruimte breder. Bekijk het filmpje hieronder.

PA heeft eerder over De Hagen gepubliceerd, de artikelen zijn te vinden door De Hagen in te tikken bij ZOEKEN.

PA heeft daarbij ook Dorpsbelang Hollum om commentaar gevraagd, maar de vragen werden niet beantwoord.

lees hier de column Soep

lees hier over Nepnieuws en Alternatieve feiten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *