Boorplatform boven Ameland bijna aangevaren

HOLLUM – Woensdag heeft een viskotter een bijna-aanvaring gehad met het boorplatform bij Ameland, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag op haar website.

Rondom het boorplatform is een zogenaamde zone van 500 meter aangemerkt als veiligheidszone en een viskotter was die cirkel binnengevaren. Op het platform werd alarm geslagen toen het personeel de visserman ontdekte. Ze maakten zich na groot alarm op het gasboorplatform gereed voor evacuatie met de reddingboot.

De viskotter naderde het platform op dertig meter en zette toen vol in op de achteruit. Een aanvaring werd op die manier op het laatste moment voorkomen. De maritieme politie spreekt van “rampzalige gevolgen’’ die een aanvaring had kunnen hebben.

Hoe het kan dat de kotter zo dicht het platform naderde op een dag met goed weer en goed zich is nog niet duidelijk. De schipper kan diverse bekeuringen op zijn mat verwachten.

lees hier over losgeslagen containers en het gevaar van een botsing met het boorplatform

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *