Dam naar Ameland in tijdschrift

ZWOLLE – De dam van Holwerd naar Ameland is een van de artikelen in het Historisch Tijdschrift Fryslân. Vanaf 15 september 2010 verschijnt het volledig vernieuwde blad. Het is de voortzetting van het kwartaalblad, Fryslân, van het Fries Genootschap, dat op haar beurt weer de opvolger was van het Bulletin van het Fries Museum. Werd Fryslân totnogtoe verspreid onder de leden van het Fries Genootschap, voortaan zal Historisch Tijdschrift Fryslân op tal van plaatsen in de provincie in de losse verkoop verkrijgbaar zijn voor € 4,95.

Geschiedenis bloeit en boeit als nooit tevoren met een stortvloed van boeken, radio- en televisieprogramma’s, tijdschriften, internetsites. Vreemd genoeg ontbrak echter tot heden een goed geschreven, fraai geïllustreerd en mooi gemaakt blad over de Friese geschiedenis.

Historisch Tijdschrift Fryslân zal voortaan zesmaal per jaar verschijnen, volledig in kleur en met 32 bladzijden per aflevering. Het wordt gemaakt bij uitgeverij en drukkerij Waanders in Zwolle, dat gespecialiseerd is in geschiedenis- en kunstboeken.

De redactie van Historisch Tijdschrift Fryslân staat onder leiding van Siebrand Krul (hoofdredacteur) en Marijke de Boer (beeld- en eindredacteur). Vijftien jaar lang verscheen Fryslân onder de hoede van Meindert en Klazien Schroor. Van hun redactie zijn gebleven Kerst Huisman, Meindert Seffinga en Marlies Stoter, nieuw zijn Hans Koppen, Doeke Sijens en Jan van Zijverden.

Naast een brede variatie aan artikelen (over merkwaardige uitvinders, over verbroken verbindingen, over het verhaal achter opvallende museumschatten) presenteert Historisch Tijdschrift Fryslân in elke aflevering een ‘special’. Daarin werpt een vijftal artikelen van verschillende kanten licht op een onderwerp dat in de belangstelling staat. Voor het septembernummer is dat ‘Luchtvaart in Friesland’.

Een vaste plek is er ook voor een Nieuwsrubriek, nieuwe media zoals boeken en dvd’s, historische actualiteiten, de agenda en een column van ditmaal een jonge Friese student in Groningen.

>>> lees hier over meer publicaties waar Ameland een rol speelt

Download hier de Ameland iPhone app 

of bezoek de mobiele website www.ameland-actueel.nl (werkt alleen op een smartphone) en neem het Ameland nieuws mee in je binnenzak.



 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *