Dagkaart OV voor bezoekers Elfstedentocht

LEEUWARDEN – Als er een Elfstedentocht komt, kunnen bezoekers gebruik maken van een speciaal kaartje voor trein en bus. Dat heeft de provincie Fryslân in overleg met de betrokken vervoerders besloten. Door de verwachte drukte vervalt tijdens een Elfstedentocht de normale bus- en treindienstregeling in het gebied van de Elfstedenroute. Pendelbussen en treinen brengen bezoekers naar de plek van bestemming. Met de aangepaste Elfstedendienstregeling wil de provincie het vervoer veilig en vlot laten verlopen.

De organisatie van de Elfstedentocht is in handen van de Veiligheidsregio. Arriva is op deze dag verantwoordelijk voor de organisatie van het vervoer. Bezoekers kopen een dagkaart van €15,- waarmee zij zowel met de bus als met de trein kunnen reizen in het Elfstedentochtgebied.

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *