D1 Amelandia voorbeeld voor Oranje

HOLLUM – Het D juniorenteam van Sportclub Amelandia mag een voorbeeld voor het Nederlands Elftal heten: de jongens van Amelandia werden vandaag kampioen. De thuiswedstrijd werd op het Amelandiaveld gespeeld tegen Beetgum. Als Oranje het in de finale op de EK doet als de jongens van D1, dan zit het wel goed. Amelandia won vandaag met 10 tegen 0.

De knapen scoorden in één seizoen 82 keer en kregen slechts vier goals tegen. De voorlaatste partij tegen Nicator was de beslissende wedstrijd. Nicator kon ook nog kampioen worden. De spannende wedstrijd liep van een 1-0 achterstand naar een 1-3 winst. Toen wist Amelandia D1 dat het kampioen was. Vandaag werd het gevierd na de wedstrijd tegen Beetgum.

Voorzitter van Amelandia Piet Faber feliciteerde het team en spold de jongens een lintje van verdienste op. “De leiders, trainers en de voetballers zijn goed bezig,” sprak de voorzitter trots. “SC Amelandia hoopt dat dit een impuls is voor allen die sporten of het sporten mogelijk maken.” Wat de DI betreft is dat ondermeer De Fretpot. De voetballers gingen getooid in het shirt met de naam van de sponsor naar De Fretpot voor een welverdiende versnapering à la Fretpot, waarna er nog een tour op de versierde wagen door het dorp volgde.

Het kampioensteam bestaat uit: Anne Jan Bakker, Donny Wolf, Joost de Vries, Jordy van der Laag, Sjouke Visser, Frank Smit, Tom de Jong, Menno Kanger, Leo Dokter, Wouter  Visser, Reinier Smit, Sven Brouwer (aanvoerder), Aron Wiegersma en Tim IJnsen.  De begeleiders en trainers zijn IJsbrand Smit, Chris Brouwer en Arnold Wiegersma.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *