Curve Ameland stijgt verder

Geplaatst op: 10 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Corona Locator Nederland

BALLUM – Ameland is nog niet van corona af. In de telling van zondag 10 januari zijn weer twee eilanders bijgeschreven die positief zijn getest op COVID-19. Het aantal positief geteste mensen wordt dagelijks gepubliceerd door het RIVM. Het gaat om het aantal positief geteste mensen die aan het RIVM gemeld zijn in de afgelopen 24 uur, tot 10.00 uur op de dag van publicatie van het cijfer. De datum die gebruikt wordt, is de datum van melding door de GGD bij het RIVM. Dat is dus niet hetzelfde als de datum waarop mensen zijn getest. GGD Fryslân houdt het op haar eigen site sinds 6 januari niet meer bij.

Vaccineren
Momenteel wordt er volop gevaccineerd. Premier Mark Rutte noemt het tijdens de wekelijkse persconferentie van “het grootste belang” dat iedereen zich voorlopig aan de coronamaatregelen houdt. Ook burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland blijft herhalen dat een ieder zich aan de basisregels moet blijven houden. Die basisregels zijn: Hou anderhalvemeter afstand tot elkaar, was de handen, draag een mondkapje in de winkel en andere publieke binnenruimten, werk zoveel mogelijk thuis en blijf bij klachten thuis en laat een test doen.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?