Cross Duathlon Ameland 2021 van de baan

VELP – De Cross Duathlon Ameland editie 2021 die op 6 maart plaats zou vinden is afgelast. Dat laat organisator Sporteiland weten. "De strenge lockdown en het verbod op evenementen als een van de maatregelen om het aantal besmettingen terug te dringen in het kader van de Covid-19 pandemie, blijft de komende periode gehandhaafd. Hierdoor is het organiseren van een mountainbike evenement begin maart niet mogelijk."

Sporteiland: "Door de aanhoudende onzekerheid en ook het mogelijke gevaar van een derde golf als gevolg van de Britse COVID-19 variant is het bieden van een alternatief programma in april ook geen optie meer. Evenementenorganisaties staan achter in de rij wat betreft ruimte en de mogelijkheden die geboden worden om weer activiteiten te kunnen ontplooien. Wij verwachten daarom dat het nog wel een aantal maanden zal duren voordat (sport)evenementen weer worden toegestaan en er vergunningen kunnen worden aangevraagd."

"De beperkingen in verband met het broedseizoen en de toename van de drukte op Ameland onder andere op het strand richting de zomer biedt ook geen perspectief voor een volwaardig alternatief in mei, juni of juli."

Editie 2021 is van de baan, al houdt Sporteiland de deur op een kier. In 2022 staat de Cross Duathlon Ameland voor zaterdag 12 en zondag 13 maart op de agenda. Dat zal dan de vijfde editie van het sportevenemnt worden.

Ondertussen laait op Ameland de discussie op of de natuur zich wel voldoende kan herstellen, wegens alle evenementen door het jaar heen.

lees hier Natuur te kwetsbaar voor evenementen

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *